logo
vertikala

ВИТАМИН А во храната
Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамин А?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН А во храната Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамин А?


1. лук (сијалицата) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

2. морски алги (сув) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

3. моркови (суровини) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

4. целер (суровини) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

5. култивирани печурки, свежи содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

6. култивирани печурки (конзервирана) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

7. Boletus содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

8. жолта Chanterelle печурки содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

9. краставица содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

10. диња содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

11. кромид (суровини) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

12. слатки компири (суровини) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

13. црвена пиперка содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

14. зелен бибер содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

15. праз (суровини) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

16. соја микроб содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

17. соја, ферментирани семиња содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

18. доматено (сув) содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

19. сончогледово семе содржи 0.00 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

20. Манголд содржи 0.01 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

21. зелена содржи 0.01 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

22. ротквица (суровини) содржи 0.01 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

23. компир (суровини) содржи 0.01 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

24. рен (суровини) содржи 0.01 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

25. зелка (суровини) содржи 0.02 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

26. Chives (суровини) содржи 0.02 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

27. кромид (сув) содржи 0.02 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

28. грав (сува) содржи 0.02 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

29. карфиол (суровини) содржи 0.03 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g

30. соја целата сушени семки содржи 0.03 мг Витамин А (ретинол или каротин) Храна 100g>> ВИТАМИН А во храната Која храна има најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Која храна има најмалку витамин А?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН А во храната Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин А?

месо
>> Витаминот А во Храна Кои месото има најмногу витамин А?
>> Витаминот А во Храна Кои месото има најмалку витамин А?

деликатеси
>> ВИТАМИН А во храната Кои месни производи имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои месни производи имаат најмалку витамин А?

еленово
>> ВИТАМИН А во храната Кои еленово има најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои еленово има најмалку витамин А?

живина
>> ВИТАМИН А во храната Кои живина има најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои живина има најмалку витамин А?

птици
>> ВИТАМИН А во храната Кои птици имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои птици имаат најмалку витамин А?

морски риби
>> Витаминот А во Храна Кои морските риби имаат најмногу витамин А?
>> Витаминот А во Храна Кои морските риби имаат најмалку витамин А?

слатководна риба
>> ВИТАМИН А во храната Кои слатководни риби имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои слатководни риби имаат најмалку витамин А?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН А во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин А?

млеко
>> ВИТАМИН А во храната Кои млеко има најмногу витамин А?
>> Витаминот А во Храна Кои млеко има најмалку витамин А?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН А во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин А?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН А во храната Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин А?

живина јајца
>> ВИТАМИН А во храната Кои живина јајца имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои живина јајца имаат најмалку витамин А?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН А во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин А?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН А во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин А?

масни супстанции
>> ВИТАМИН А во храната Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин А?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН А во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин А?
>> ВИТАМИН А во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин А?


види исто така:

Витамин Б1 ВО ХРАНА кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу витамини Б1?
Витамини во Храна кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку витамини?
Храна богата со железо кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу железо?
Диета без фосфор кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку фосфор?
Храна богата со железо Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу железо?
ХРАНА ЗА губење на тежината кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку масти?
Храна богата со магнезиум кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу магнезиум?
Храна богата со протеини Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу протеини?
ВИТАМИН Е ВО ХРАНА кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку витамин Е?
ХРАНА ЗА губење на тежината - Калории Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку калории?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


грозје (сува) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
круша, конзервирана во сируп ( исхрана - калории, витамини, минерали )
никне ( исхрана - калории, витамини, минерали )
соја микроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
моркови (варен, конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
зелен бибер ( исхрана - калории, витамини, минерали )
круши (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јагула (чадена) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
стаклен зрно ориз, суровини и ( исхрана - калории, витамини, минерали )
портокал (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
печење (леб) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
елен ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Pandied слива конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Турција јајца 100 г ( исхрана - калории, витамини, минерали )
малини (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Potatoe (варени, излупени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
суровини пушеле шунка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овци масти ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кефир ( исхрана - калории, витамини, минерали )
жаба бутче ( исхрана - калории, витамини, минерали )


ХРАНА - Протеини - ИСХРАНА. Колку протеини има во грозје (сува)?
Магнезиум во храната. Колку магнезиум е таму во круша, конзервирана во сируп?
А витамин во храна. Колку витамин А (ретинол или каротин) е таму во никне?
Фосфор во храната. Колку фосфор е таму во соја микроб?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во моркови (варен, конзервирана)?
Масти во храната. Колку масти е таму во зелен бибер?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more