logo
vertikala

ВИТАМИН Ц во храната
Која храна има најмногу витамин Ц?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмногу витамин Ц?


1. магдонос (сув) содржи 197.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

2. слатки компири (суровини) содржи 120.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

3. карфиол (варени) содржи 118.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

4. зелен бибер содржи 100.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

5. рен (суровини) содржи 100.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

6. доматено (сув) содржи 100.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

7. брокули (суровини) содржи 80.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

8. карфиол (суровини) содржи 72.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

9. Chives (суровини) содржи 60.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

10. јагоди (свежи) содржи 60.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

11. зелка (суровини) содржи 50.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

12. спанаќ (варен) содржи 50.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

13. грејпфрут (свеж сок) содржи 45.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

14. црвена пиперка содржи 40.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

15. грејпфрут (свежи) содржи 40.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

16. црвени кромид содржи 36.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

17. рибизли, црвена и бела содржи 36.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

18. пилешки џигер содржи 35.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

19. цвекло (суровини) содржи 34.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

20. сок од грејпфрут во лименки содржи 33.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

21. тиква содржи 30.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

22. праз (суровини) содржи 30.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

23. компир (суровини) содржи 30.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

24. доматено (суровини) содржи 30.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

25. грејпфрут, задушени исечени, конзервирана содржи 30.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

26. кромид (суровини) содржи 28.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

27. цариградско грозде (свежи) содржи 28.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

28. свинско црниот дроб содржи 27.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

29. ананас (свежи) содржи 26.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

30. магдонос (суровини) содржи 22.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g>> ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмалку витамин Ц?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Ц?

месо
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месо има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месо има најмалку витамин Ц?

деликатеси
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месни производи имаат најмалку витамин Ц?

еленово
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои еленово има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои еленово има најмалку витамин Ц?

живина
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина има најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои живина има најмалку витамин Ц?

птици
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои птици имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои птици имаат најмалку витамин Ц?

морски риби
>> Витамин Ц во Храна Кои морските риби имаат најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои морските риби имаат најмалку витамин Ц?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Ц?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Ц?

млеко
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои млеко има најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои имаат најмалку млеко витамин Ц?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Ц?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Ц?

живина јајца
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина јајца имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина јајца имаат најмалку витамин Ц?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Ц во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Ц?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Ц?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Ц?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Ц?


види исто така:

Диета без јаглени хидрати Кои неподготвени - сурова храна има најмалку јагленохидрати?
Диета без калциум Кои неподготвени - сурова храна има најмалку калциум?
Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин Б1?
ВИТАМИН Е ВО ХРАНА кој го подготвил - обработена храна има најмалку витамин Е?
Диета без калиум кој го подготвил - обработена храна има најмалку калиум?
ВИТАМИН А во храната Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин А?
Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои храни имаат најмногу витамин Б1?
Витамини во Храна Кои неподготвени - сурова храна има најмногу витамини?
Калциум-богата храна Која храна има најмногу калциум?
Минерали во ХРАНА кој го подготвил - обработена храна има најмногу минерали?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
доматено (варен, конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
џемови (просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
дива свиња ( исхрана - калории, витамини, минерали )
брокули (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
малина џем во конзерва ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овци масти ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Zwieback ( исхрана - калории, витамини, минерали )
скуша ( исхрана - калории, витамини, минерали )
боранија (варен, конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Кокошка белка од јајце 100 г ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Brie ( исхрана - калории, витамини, минерали )
какао во прав ( исхрана - калории, витамини, минерали )
шума зајак ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско месо во конзерва ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грозје (свеж сок) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
варени солени шунка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јастог во конзерва ( исхрана - калории, витамини, минерали )
боровинки, конзервирана задушени ( исхрана - калории, витамини, минерали )
млечно чоколадо ( исхрана - калории, витамини, минерали )


Железо во храната. Колку железо е таму во животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст)?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во доматено (варен, конзервирана)?
витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во џемови (просек)?
Магнезиум во храната. Колку магнезиум е таму во дива свиња?
Калиум во храната. Колку калиум е таму во брокули (суровини)?
Фосфор во храната. Колку фосфор е таму во малина џем во конзерва?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more