logo
vertikala

Витамин Б2 во храна
Кои житарки и житни производи имаат најмалку Витамин Б2?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмалку Витамин Б2?


1. јачмен никулци содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

2. Zwieback содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

3. куки содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

4. торта со јаболки содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

5. стаклен зрно ориз, варени содржи 0.01 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

6. стаклен зрно ориз, суровини и содржи 0.03 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

7. корнфлекс содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

8. печење (леб) содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

9. пченица гриз содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

10. оризово брашно содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

11. бела пченица леб содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

12. ориз зрна (не излупени) содржи 0.06 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

13. суровини тесто содржи 0.06 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

14. ориз снегулки содржи 0.07 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

15. јачмен брашно содржи 0.10 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

16. пченка жито содржи 0.10 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

17. црн леб содржи 0.10 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

18. овес содржи 0.12 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

19. пченично брашно содржи 0.12 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

20. јачмен леб содржи 0.12 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

21. овес снегулка содржи 0.14 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

22. полузрнесто содржи 0.16 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

23. `ржан леб содржи 0.20 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

24. бонбони - торта (просек) содржи 0.22 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

25. пченка микроб содржи 0.30 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

26. пченица микроб содржи 2.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g>> Витамин Б2 во храна Која храна има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Која храна има најмалку витамин Б2?

Житарици и житни производи
>> Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмалку Витамин Б2?

месо
>> Витамин Б2 во храна Кои месо има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои месо има најмалку витамин Б2?

деликатеси
>> Витамин Б2 во храна Кои месни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои месни производи имаат најмалку Витамин Б2?

еленово
>> Витамин Б2 во храна Кои еленово има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Б2?

живина
>> Витамин Б2 во храна Кои живина има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Б2?

птици
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Б2?

морски риби
>> Витамин Б2 во храна Кои морските риби имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои морските риби имаат најмалку витамин Б2?

слатководна риба
>> Витамин Б2 во храна Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Б2?

Школки, ракови, итн
>> Витамин Б2 во храна Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Б2?

млеко
>> Витамин Б2 во храна Кои млеко има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои млеко има најмалку витамин Б2?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Б2?

ферментирани сирења
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Б2?

живина јајца
>> Витамин Б2 во храна Кои живина јајца имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои живина јајца имаат најмалку витамин Б2?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамини Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б2?

Овошје и овошни производи
>> Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмалку Витамин Б2?

масни супстанции
>> Витамин Б2 во храна Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои масти и масни супстанции имаат најмалку на Витамин Б2?

Шеќери и шеќер деривати
>> Витамин Б2 во храна Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Б2?


види исто така:

Витамини во Храна Кои неподготвени - сурова житарици и житни производи имаат најмалку витамини?
Витамин Б1 ВО ХРАНА кој го подготвил - преработени житарици и житни производи имаат најмногу витамин Б1?
Калциум-богата храна Кои житарки и житни производи имаат најмногу калциум?
ВИТАМИН Б6 во храната Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Б6?
Храна богата со јаглени хидрати кој го подготвил - преработени житарици и житни производи имаат најмногу јаглехидрати?
Храна богата со јаглени хидрати Кои неподготвени - сурова житарици и житни производи имаат најмногу јаглехидрати?
Храна богата со протеини Кои неподготвени - сурова житарици и житни производи имаат најмногу протеини?
Храна богата со натриум кој го подготвил - преработени житарици и житни производи имаат најмногу натриум?
Витамин Б1 ВО ХРАНА кој го подготвил - преработени житарици и житни производи имаат најмалку витамин Б1?
ВИТАМИН А во храната кој го подготвил - преработени житарици и житни производи имаат најмногу витамин А?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


овес снегулка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
`ржан леб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Potatoe (варени, излупени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кромид (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
свинско црниот дроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ротквица (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кременадли ( исхрана - калории, витамини, минерали )
гуска ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Chives (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
птици ( исхрана - калории, витамини, минерали )
артишок (за јадење дел) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пченка микроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
холандски сирење ( исхрана - калории, витамини, минерали )
рибизли, црвена и бела ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грозје (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
стаклен зрно ориз, суровини и ( исхрана - калории, витамини, минерали )
конзервирана рак ( исхрана - калории, витамини, минерали )
меласа ( исхрана - калории, витамини, минерали )
печење (леб) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
еребица ( исхрана - калории, витамини, минерали )


Здрава храна - Калории. Колку калории има во овес снегулка?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во `ржан леб?
Железо во храната. Колку железо е таму во potatoe (варени, излупени)?
Натриум во храната. Колку натриум е таму во кромид (суровини)?
Витамин Б1 во храна. Колку витамин Б1 (тиамин, Aneurin) е таму во свинско црниот дроб?
Витамин Б1 во храна. Колку витамин Б1 (тиамин, Aneurin) е таму во ротквица (суровини)?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more