logo
vertikala

ВИТАМИН Е ВО ХРАНА
Кои неподготвени - сурова храна има најмногу витамин Е?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои неподготвени - сурова храна има најмногу витамин Е?


1. пченица микроб содржи 27.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

2. пченка микроб содржи 16.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

3. бадем (сув) содржи 15.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

4. јачмен никулци содржи 14.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

5. соја целата сушени семки содржи 8.50 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

6. боранија, суровини и содржи 4.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

7. магдонос (суровини) содржи 4.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

8. овес содржи 3.20 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

9. пченично брашно содржи 3.20 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

10. путер содржи 2.60 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

11. целер (суровини) содржи 2.60 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

12. путер, Неподправената (свежи) содржи 2.60 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

13. брокули (суровини) содржи 2.50 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

14. овес снегулка содржи 2.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

15. цвест содржи 2.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

16. целата пилешко јајца 100 г содржи 2.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

17. пченка жито содржи 1.55 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

18. целата пилешко јајца 48 гр содржи 1.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

19. култивирани печурки, свежи содржи 0.83 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

20. јаболко (свежи) содржи 0.72 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

21. зелка (суровини) содржи 0.70 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

22. Boletus содржи 0.63 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

23. леќа (сув) содржи 0.60 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

24. сланина (полу масти) содржи 0.50 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

25. суровини пушеле шунка содржи 0.44 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

26. Ementaler содржи 0.35 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

27. доматено (суровини) содржи 0.27 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

28. кромид (сув) содржи 0.26 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

29. грејпфрут (свежи) содржи 0.25 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

30. мајчиното млеко содржи 0.24 мг витамин Е или токоферол Храна 100g>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмалку витамин Е?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Е?

месо
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмалку витамин Е?

деликатеси
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмалку витамин Е?

еленово
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Е?

живина
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Е?

птици
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Е?

морски риби
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмалку витамин Е?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Е?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Е?

млеко
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмалку витамин Е?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Е?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Е?

живина јајца
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмалку витамин Е?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Е?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Е?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Е?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Е?


види исто така:

Витамини и минерали во храната кој го подготвил - обработена храна има најмногу витамини и минерали?
Витамин Б2 во храна Која храна има најмалку витамин Б2?
МАГНЕЗИУМ храна богата кој го подготвил - обработена храна има најмногу магнезиум?
ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмалку витамин Е?
Витамини во Храна Која храна има најмногу витамини?
Диета без SODIUM Кои неподготвени - сурова храна има најмалку натриум?
Витамини и минерали во Храна Која храна има најмногу витамини и минерали?
Витамин Б2 во храна кој го подготвил - обработена храна има најмногу витамин Б2?
Храна богата со натриум Кои неподготвени - сурова храна има најмногу натриум?
ВИТАМИН А во храната Кои неподготвени - сурова храна има најмногу витамин А?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


бел рафиниран шеќер ( исхрана - калории, витамини, минерали )
желе (просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пилешко јајца во прав ( исхрана - калории, витамини, минерали )
животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грав (сува) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
патка јајце 100 г ( исхрана - калории, витамини, минерали )
скуша ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грозје (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Zwieback ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карфиол (варени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
холандски сирење ( исхрана - калории, витамини, минерали )
лешник (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
`ржан леб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
зелена салата ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овци масти ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Devilfish ( исхрана - калории, витамини, минерали )
меласа ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ротквица (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пилешки џигер ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Ementaler ( исхрана - калории, витамини, минерали )


витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во бел рафиниран шеќер?
Масти во храната. Колку масти е таму во желе (просек)?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во пилешко јајца во прав?
ХРАНА - Јаглехидратите. Колку јагленихидрати има во животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст)?
Масти во храната. Колку масти е таму во грав (сува)?
ХРАНА - Јаглехидратите. Колку јагленихидрати има во патка јајце 100 г?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more