logo
vertikala

ВИТАМИН Ц во храната
Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Ц?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Ц?


1. бадем (сув) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

2. кикирики (сув) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

3. кикирики (печени) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

4. датуми (свежи) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

5. датуми, овошје со шеќер содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

6. смокви (сув) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

7. јагода компот конзервирана содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

8. јагода (џем) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

9. малина џем во конзерва содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

10. маслинесто зелена (свежи) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

11. црни маслинки (свежи) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

12. маслинки (солени) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

13. круши (сув) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

14. сливи (свежи) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

15. грозје (сува) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

16. Pandied слива конзервирана содржи 1.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

17. компот од различни плодови, конзервирана содржи 2.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

18. круша, конзервирана во сируп содржи 2.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

19. смокви (свежи) содржи 3.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

20. орев (сув) содржи 3.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

21. јаболка, захаросани конзервирана содржи 3.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

22. грозје (свеж сок) содржи 3.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

23. кајсија компот, конзервирана содржи 4.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

24. боровинки, конзервирана задушени содржи 4.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

25. калинка, слатка калинка (свежи) содржи 4.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

26. лешник (сув) содржи 4.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

27. круши (свежи) содржи 5.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

28. грозје (свежи) содржи 5.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

29. портокал (свежи) содржи 6.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

30. караница мармалад содржи 6.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g>> ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмалку витамин Ц?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Ц?

месо
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месо има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месо има најмалку витамин Ц?

деликатеси
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месни производи имаат најмалку витамин Ц?

еленово
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои еленово има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои еленово има најмалку витамин Ц?

живина
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина има најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои живина има најмалку витамин Ц?

птици
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои птици имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои птици имаат најмалку витамин Ц?

морски риби
>> Витамин Ц во Храна Кои морските риби имаат најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои морските риби имаат најмалку витамин Ц?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Ц?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Ц?

млеко
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои млеко има најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои имаат најмалку млеко витамин Ц?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Ц?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Ц?

живина јајца
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина јајца имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина јајца имаат најмалку витамин Ц?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Ц во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Ц?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Ц?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Ц?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Ц?


види исто така:

ВИТАМИН Б6 во храната кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку витамин Б6?
Витамини и минерали во храната Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку витамини и минерали?
ВИТАМИН Б6 во храната кој го подготвил - преработени овошје имаат најмногу витамин Б6?
Храна богата со магнезиум кој го подготвил - преработени овошје имаат најмногу магнезиум?
Витамин Б2 во храна кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку витамин Б2?
Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмалку Витамин Б2?
Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку витамин Б1?
ХРАНА ЗА губење на тежината кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку масти?
Храна богата со железо Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмногу железо?
Витамин Б2 во храна кој го подготвил - преработени овошје имаат најмногу витамин Б2?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


меласа ( исхрана - калории, витамини, минерали )
чоколадо мешање ( исхрана - калории, витамини, минерали )
полузрнесто ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јагода компот конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
харинга (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
матеница ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сок од домати, солени ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сардини (цела конзервирана вода) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кајсија компот, конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Chives (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
телешко тело ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Horsemeat ( исхрана - калории, витамини, минерали )
лосос (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Манголд ( исхрана - калории, витамини, минерали )
свинско црниот дроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
нависоко ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пармезан ( исхрана - калории, витамини, минерали )
соја целата сушени семки ( исхрана - калории, витамини, минерали )
конзервирана лосос ( исхрана - калории, витамини, минерали )
жаба бутче ( исхрана - калории, витамини, минерали )


А витамин во храна. Колку витамин А (ретинол или каротин) е таму во меласа?
Калциум во храната. Колку калциум е таму во чоколадо мешање?
витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во полузрнесто?
А витамин во храна. Колку витамин А (ретинол или каротин) е таму во јагода компот конзервирана?
В витамини во храната. Колку витамин Ц или аскорбинска е таму во харинга (свежи)?
Натриум во храната. Колку натриум е таму во матеница?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more