logo
vertikala

Витамин Б2 во храна
Која храна има најмногу витамин Б2?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


Витамин Б2 во храна Која храна има најмногу витамин Б2?


1. свинско црниот дроб содржи 2.85 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

2. пченица микроб содржи 2.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

3. пилешки џигер содржи 2.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

4. пилешко јајца во прав содржи 1.23 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

5. говедско месо (полу масти) содржи 1.18 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

6. пармезан содржи 0.73 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

7. штука содржи 0.70 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

8. бадем (сув) содржи 0.67 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

9. козјо сирење (во просек) содржи 0.60 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

10. говедско aitchbone содржи 0.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

11. сардина содржи 0.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

12. овчо млеко содржи 0.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

13. кокошката е жолчка од јајце 100 г содржи 0.50 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

14. Камембер содржи 0.45 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

15. култивирани печурки, свежи содржи 0.44 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

16. сардини (свежи) содржи 0.40 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

17. доматено (сув) содржи 0.40 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

18. млеко кондензирана кравјо, засладен содржи 0.39 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

19. млечно чоколадо содржи 0.38 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

20. јагула (чадена) содржи 0.37 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

21. Boletus содржи 0.37 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

22. кондензирана кравјо млеко, незасладена содржи 0.36 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

23. соја целата сушени семки содржи 0.36 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

24. скуша содржи 0.35 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

25. јагула (свежи) содржи 0.35 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

26. лешник (сув) содржи 0.35 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

27. целата пилешко јајца 100 г содржи 0.34 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

28. Ementaler содржи 0.33 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

29. пченка микроб содржи 0.30 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

30. пржена сланина содржи 0.30 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g>> Витамин Б2 во храна Која храна има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Која храна има најмалку витамин Б2?

Житарици и житни производи
>> Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмалку Витамин Б2?

месо
>> Витамин Б2 во храна Кои месо има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои месо има најмалку витамин Б2?

деликатеси
>> Витамин Б2 во храна Кои месни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои месни производи имаат најмалку Витамин Б2?

еленово
>> Витамин Б2 во храна Кои еленово има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Б2?

живина
>> Витамин Б2 во храна Кои живина има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Б2?

птици
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Б2?

морски риби
>> Витамин Б2 во храна Кои морските риби имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои морските риби имаат најмалку витамин Б2?

слатководна риба
>> Витамин Б2 во храна Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Б2?

Школки, ракови, итн
>> Витамин Б2 во храна Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Б2?

млеко
>> Витамин Б2 во храна Кои млеко има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои млеко има најмалку витамин Б2?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Б2?

ферментирани сирења
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Б2?

живина јајца
>> Витамин Б2 во храна Кои живина јајца имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои живина јајца имаат најмалку витамин Б2?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамини Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б2?

Овошје и овошни производи
>> Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмалку Витамин Б2?

масни супстанции
>> Витамин Б2 во храна Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои масти и масни супстанции имаат најмалку на Витамин Б2?

Шеќери и шеќер деривати
>> Витамин Б2 во храна Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Б2?


види исто така:

ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин Е?
ВИТАМИН Б6 во храната Кои неподготвени - сурова храна има најмногу витаминот Б6?
Витамини во ХРАНА кој го подготвил - обработена храна има најмногу витамини?
ХРАНА ЗА телесната тежина - Калории Кои храни имаат најмногу калории?
Диета без SODIUM Кои неподготвени - сурова храна има најмалку натриум?
ХРАНА ЗА губење на тежината - Калории кој го подготвил - обработена храна има најмалку калории?
Диета без IRON Кои неподготвени - сурова храна има најмалку железо?
Диета без калциум Кои неподготвени - сурова храна има најмалку калциум?
Храна богата со калиум кој го подготвил - обработена храна има најмногу калиум?
ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмногу витамин Ц?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


холандски сирење ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ракчиња (свежа) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јачмен брашно ( исхрана - калории, витамини, минерали )
нерафинирано шеќер ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пржена сланина ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јагнешко (полу масти) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
птици ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пифтија ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карфиол (варени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
портокал (свеж сок) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
култивирани печурки (конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
слатки компири (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
печење (леб) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
датуми (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
џемови (просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
свежо сирење ( исхрана - калории, витамини, минерали )
путер, Неподправената (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
боранија, суровини и ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Horsemeat ( исхрана - калории, витамини, минерали )
стаклен зрно ориз, суровини и ( исхрана - калории, витамини, минерали )


Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во холандски сирење?
ХРАНА - Протеини - ИСХРАНА. Колку протеини има во ракчиња (свежа)?
витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во јачмен брашно?
Витамин Б6 во храна. Колку витамин Б6 или пиридоксин е таму во нерафинирано шеќер?
витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во пржена сланина?
ХРАНА - Протеини - ИСХРАНА. Колку протеини има во јагнешко (полу масти)?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more