logo
vertikala

Витамин Б1 ВО ХРАНА
Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмногу витамин Б1?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмногу витамин Б1?


1. лешник (сув) содржи 0.55 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

2. орев (сув) содржи 0.40 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

3. бадем (сув) содржи 0.25 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

4. смокви (сув) содржи 0.16 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

5. грозје (сува) содржи 0.15 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

6. цариградско грозде (свежи) содржи 0.10 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

7. датуми (свежи) содржи 0.09 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

8. датуми, овошје со шеќер содржи 0.09 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

9. портокал (свежи) содржи 0.09 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

10. ананас (свежи) содржи 0.08 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

11. смокви (свежи) содржи 0.08 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

12. сливи (свежи) содржи 0.08 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

13. рибизли, црвена и бела содржи 0.06 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

14. грејпфрут (свежи) содржи 0.06 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

15. ананас (конзервирана во сок) содржи 0.05 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

16. грозје (свежи) содржи 0.05 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

17. кајсија (свежи) содржи 0.04 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

18. грејпфрут (свеж сок) содржи 0.04 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

19. јаболко (свежи) содржи 0.04 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

20. грозје (свеж сок) содржи 0.04 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

21. дуња (свежи) содржи 0.03 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

22. јагоди (свежи) содржи 0.03 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

23. малини (свежи) содржи 0.03 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

24. маслинесто зелена (свежи) содржи 0.03 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

25. маслинки (солени) содржи 0.03 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

26. праски (свежи) содржи 0.03 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

27. боровинки (свежи) содржи 0.02 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

28. малини (свеж сок) содржи 0.02 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

29. калинка, слатка калинка (свежи) содржи 0.02 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g

30. круши (свежи) содржи 0.02 мг Витамин Б1 (тиамин, Aneurin) Храна 100g>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои храни имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Која храна има најмалку витамин Б1?

Житарици и житни производи
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Б1?

месо
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои месото има најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои месото има најмалку витамин Б1?

деликатеси
>> Витамин Б1 во храната Кои месни производи имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 во храната Кои месни производи имаат најмалку витамин Б1?

еленово
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои еленово има најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Б1?

живина
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои живина има најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Б1?

птици
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Б1?

морски риби
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмалку витамин Б1?

слатководна риба
>> Витамин Б1 во храната Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 во храната Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Б1?

Школки, ракови, итн
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Б1?

млеко
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои млеко има најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои млеко има најмалку витамин Б1?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Б1?

ферментирани сирења
>> Витамин Б1 во храната Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 во храната Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Б1?

живина јајца
>> Витамин Б1 во храната Кои живина јајца имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 во храната Кои живина јајца имаат најмалку витамин Б1?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б1?

Овошје и овошни производи
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмалку на витамин Б1?

масни супстанции
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Б1?

Шеќери и шеќер деривати
>> Витамин Б1 во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Б1?
>> Витамин Б1 во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Б1?


види исто така:

Диета без Јагленохидрати Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку јагленохидрати?
Храна богата со магнезиум Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмногу магнезиум?
Витамин Б2 во храна кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку витамин Б2?
ВИТАМИН Е ВО ХРАНА кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку витамин Е?
Минерали во Храна Кои овошје и овошни производи имаат најмалку на минерали?
Минерали во Храна кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку минерали?
Минерали во Храна Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмногу минерали?
Храна богата со калциум кој го подготвил - преработени овошје имаат најмногу калциум?
ХРАНА ЗА губење на тежината кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку масти?
Диета без калиум кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку калиум?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


џемови (просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ориз зрна (не излупени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пастрмка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
лешник (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
торта со јаболки ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Гаџон ( исхрана - калории, витамини, минерали )
доматно пире во кутии ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Камембер ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карфиол (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пченица микроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
желка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кајсија компот, конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
модар патлиџан (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
телешко тело ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско aitchbone ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пржени колбаси ( исхрана - калории, витамини, минерали )
култивирани печурки, свежи ( исхрана - калории, витамини, минерали )
краставица ( исхрана - калории, витамини, минерали )
шума зајак ( исхрана - калории, витамини, минерали )
целер (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )


Витамин Б6 во храна. Колку витамин Б6 или пиридоксин е таму во џемови (просек)?
Натриум во храната. Колку натриум е таму во ориз зрна (не излупени)?
Калиум во храната. Колку калиум е таму во пастрмка?
Натриум во храната. Колку натриум е таму во лешник (сув)?
ХРАНА - Јаглехидратите. Колку јагленихидрати има во торта со јаболки?
Витамин Б6 во храна. Колку витамин Б6 или пиридоксин е таму во Гаџон?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more