logo
vertikala

ВИТАМИН Е ВО ХРАНА
Кои храна има најмалку витамин Е?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмалку витамин Е?


1. полузрнесто содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

2. јачмен брашно содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

3. оризово брашно содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

4. корнфлекс содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

5. ориз зрна (не излупени) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

6. стаклен зрно ориз, суровини и содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

7. стаклен зрно ориз, варени содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

8. ориз снегулки содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

9. `ржан леб содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

10. јачмен леб содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

11. црн леб содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

12. Zwieback содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

13. пченица гриз содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

14. суровини тесто содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

15. куки содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

16. бонбони - торта (просек) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

17. торта со јаболки содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

18. говедско aitchbone содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

19. говедско месо сало содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

20. говедско месо во конзерва содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

21. Horsemeat содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

22. јагнешко (полу масти) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

23. овци рамо содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

24. овци филе содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

25. овци масти содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

26. телешко тело содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

27. телешко месо рифови содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

28. јагне содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

29. јагне рифови содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

30. свинско (полу масти) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмалку витамин Е?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Е?

месо
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмалку витамин Е?

деликатеси
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмалку витамин Е?

еленово
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Е?

живина
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Е?

птици
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Е?

морски риби
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмалку витамин Е?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Е?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Е?

млеко
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмалку витамин Е?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Е?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Е?

живина јајца
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмалку витамин Е?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Е?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Е?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Е?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Е?


види исто така:

ХРАНА ЗА телесната тежина Која храна има најмногу дебели?
ХРАНА ЗА телесната тежина - Калории Кои неподготвени - сурова храна има најмногу калории?
Храна богата со калиум кој го подготвил - обработена храна има најмногу калиум?
Витамини во ХРАНА кој го подготвил - обработена храна има најмногу витамини?
Диета без SODIUM кој го подготвил - обработена храна има најмалку натриум?
Диета без IRON кој го подготвил - обработена храна има најмалку железо?
Храна богата со фосфор кој го подготвил - обработена храна има најмногу фосфор?
Витамин Б2 во храна Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин Б2?
Диета без Јагленохидрати кој го подготвил - обработена храна има најмалку јагленохидрати?
ВИТАМИН А во храната Која храна има најмалку витамин А?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


круши (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Dace ( исхрана - калории, витамини, минерали )
суровини пушеле шунка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кромид (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
портокал (свеж сок) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карфиол (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
брокули (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
треска (свежа) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пченка жито ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско месо (полу масти) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
млечно чоколадо ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кефир ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кајсија (сушени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско месо сало ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пржена сланина ( исхрана - калории, витамини, минерали )
животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Potatoe (пржена) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сок од грејпфрут во лименки ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јагула (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пилешки џигер ( исхрана - калории, витамини, минерали )


витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во круши (сув)?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во Dace?
витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во суровини пушеле шунка?
Витамин Б6 во храна. Колку витамин Б6 или пиридоксин е таму во кромид (сув)?
Масти во храната. Колку масти е таму во портокал (свеж сок)?
Масти во храната. Колку масти е таму во карфиол (суровини)?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more