logo
vertikala

ВИТАМИН Е ВО ХРАНА
Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Е?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Е?


1. бадем (сув) содржи 15.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

2. јаболко (свежи) содржи 0.72 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

3. грејпфрут (свежи) содржи 0.25 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

4. портокал (свежи) содржи 0.23 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

5. кајсија (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

6. кајсија (сушени) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

7. кајсија компот, конзервирана содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

8. боровинки (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

9. боровинки, конзервирана задушени содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

10. ананас (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

11. ананас (конзервирана во сок) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

12. кикирики (сув) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

13. кикирики (печени) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

14. компот од различни плодови, конзервирана содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

15. дуња (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

16. датуми (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

17. датуми, овошје со шеќер содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

18. смокви (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

19. смокви (сув) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

20. јагоди (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

21. јагода компот конзервирана содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

22. јагода (џем) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

23. малини (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

24. малина џем во конзерва содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

25. малини (свеж сок) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

26. калинка, слатка калинка (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

27. рибизли, црвена и бела содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

28. цариградско грозде (свежи) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

29. лешник (сув) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

30. орев (сув) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмалку витамин Е?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Е?

месо
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмалку витамин Е?

деликатеси
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмалку витамин Е?

еленово
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Е?

живина
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Е?

птици
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Е?

морски риби
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмалку витамин Е?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Е?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Е?

млеко
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмалку витамин Е?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Е?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Е?

живина јајца
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмалку витамин Е?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Е?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Е?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Е?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Е?


види исто така:

Диета без фосфор кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку фосфор?
ХРАНА ЗА губење на тежината - Калории Кои овошје и овошни производи имаат најмалку калории?
Витамини и минерали во храната Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку витамини и минерали?
Диета без ПРОТЕИН Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку протеини?
Витамини и минерали во Храна кој го подготвил - преработени овошје имаат најмногу витамини и минерали?
ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Ц?
Витамини во Храна кој го подготвил - преработени овошје имаат најмалку витамини?
Храна богата со фосфор Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмногу фосфор?
ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку витамин Е?
Витамин Б1 ВО ХРАНА Кои неподготвени - свежо овошје имаат најмалку витамин Б1?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


сардини (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ослиќ ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грозје (сува) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
караница мармалад ( исхрана - калории, витамини, минерали )
телешко месо рифови ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско месо сало ( исхрана - калории, витамини, минерали )
компот од различни плодови, конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овци филе ( исхрана - калории, витамини, минерали )
праски (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сончогледово семе ( исхрана - калории, витамини, минерали )
зелена салата ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кајсија (сушени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Gilthead ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ориз снегулки ( исхрана - калории, витамини, минерали )
желка ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Potatoe (варени, излупени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овци рамо ( исхрана - калории, витамини, минерали )
животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
малина џем во конзерва ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грашок (варен, конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )


Масти во храната. Колку масти е таму во сардини (свежи)?
Фосфор во храната. Колку фосфор е таму во ослиќ?
Железо во храната. Колку железо е таму во грозје (сува)?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во караница мармалад?
Магнезиум во храната. Колку магнезиум е таму во телешко месо рифови?
В витамини во храната. Колку витамин Ц или аскорбинска е таму во говедско месо сало?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more