logo
vertikala

ВИТАМИН Е ВО ХРАНА
Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Е?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Е?


1. лук (сијалицата) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

2. морски алги (сув) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

3. артишок (за јадење дел) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

4. модар патлиџан (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

5. Манголд содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

6. цвекло (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

7. моркови (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

8. моркови (варен, конзервирана) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

9. целер (варен, конзервирана) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

10. култивирани печурки (конзервирана) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

11. зелена содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

12. карфиол (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

13. карфиол (варени) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

14. тиква содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

15. краставица содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

16. спанаќ (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

17. спанаќ (варен) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

18. бел грав содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

19. зелена салата содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

20. пченка (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

21. диња содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

22. ротквица (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

23. репа, корен (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

24. црвени кромид содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

25. слатки компири (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

26. магдонос (сув) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

27. црвена пиперка содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

28. зелен бибер содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

29. праз (суровини) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g

30. грав (сува) содржи 0.00 мг витамин Е или токоферол Храна 100g>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои храна има најмалку витамин Е?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Е?

месо
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месо има најмалку витамин Е?

деликатеси
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои месни производи имаат најмалку витамин Е?

еленово
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Е?

живина
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Е?

птици
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Е?

морски риби
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои морските риби имаат најмалку витамин Е?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Е?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Е?

млеко
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои млеко има најмалку витамин Е?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Е?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Е?

живина јајца
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои живина јајца имаат најмалку витамин Е?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Е?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Е?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Е?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Е?
>> ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Е?


види исто така:

Храна богата со протеини Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу протеини?
Витамин Б1 ВО ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б1?
Храна богата со натриум Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу натриум?
Витамин Б2 во храна Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамин Б2?
Минерали во ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу минерали?
Витамини во Храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамини?
ВИТАМИН Е ВО ХРАНА Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамин Е?
Витамини и минерали во храната Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамини и минерали?
Минерали во ХРАНА Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку минерали?
Диета без магнезиум Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку магнезиум?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


орев (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карфиол (варени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
желе (просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ротквица (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
полузрнесто ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Devilfish ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско aitchbone ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пченка жито ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ослиќ ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Гаџон ( исхрана - калории, витамини, минерали )
филе на свинско месо ( исхрана - калории, витамини, минерали )
чоколадо мешање ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кромид (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
праз (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Brie ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грашок (варен, конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
кајсија компот, конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
конзервирана рак ( исхрана - калории, витамини, минерали )
калинка, слатка калинка (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
торта со јаболки ( исхрана - калории, витамини, минерали )


ХРАНА - Протеини - ИСХРАНА. Колку протеини има во орев (сув)?
Натриум во храната. Колку натриум е таму во карфиол (варени)?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во желе (просек)?
Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во ротквица (суровини)?
Железо во храната. Колку железо е таму во полузрнесто?
Натриум во храната. Колку натриум е таму во devilfish?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more