logo
vertikala

Диета без Јагленохидрати
Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку јагленохидрати?


Диета без Јагленохидрати Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку јагленохидрати?


1. црвена пиперка содржи 0.00 г јаглехидрати Храна 100g

2. соја, ферментирани семиња содржи 1.10 г јаглехидрати Храна 100g

3. спанаќ (суровини) содржи 2.20 г јаглехидрати Храна 100g

4. леќа (сув) содржи 2.60 г јаглехидрати Храна 100g

5. пченка (суровини) содржи 2.60 г јаглехидрати Храна 100g

6. слатки компири (суровини) содржи 2.60 г јаглехидрати Храна 100g

7. жолта Chanterelle печурки содржи 2.80 г јаглехидрати Храна 100g

8. модар патлиџан (суровини) содржи 2.90 г јаглехидрати Храна 100g

9. спанаќ (варен) содржи 2.90 г јаглехидрати Храна 100g

10. култивирани печурки (конзервирана) содржи 3.00 г јаглехидрати Храна 100g

11. бел грав содржи 3.00 г јаглехидрати Храна 100g

12. целер (суровини) содржи 3.40 г јаглехидрати Храна 100g

13. целер (варен, конзервирана) содржи 3.70 г јаглехидрати Храна 100g

14. доматено (суровини) содржи 3.70 г јаглехидрати Храна 100g

15. сок од домати, солени содржи 3.80 г јаглехидрати Храна 100g

16. зелена содржи 3.90 г јаглехидрати Храна 100g

17. ротквица (суровини) содржи 3.90 г јаглехидрати Храна 100g

18. доматено (варен, конзервирана) содржи 3.90 г јаглехидрати Храна 100g

19. карфиол (варени) содржи 4.20 г јаглехидрати Храна 100g

20. зелена салата содржи 4.20 г јаглехидрати Храна 100g

21. култивирани печурки, свежи содржи 4.40 г јаглехидрати Храна 100g

22. карфиол (суровини) содржи 4.50 г јаглехидрати Храна 100g

23. зелка (суровини) содржи 4.80 г јаглехидрати Храна 100g

24. соја микроб содржи 5.00 г јаглехидрати Храна 100g

25. Манголд содржи 5.10 г јаглехидрати Храна 100g

26. репа, корен (суровини) содржи 5.30 г јаглехидрати Храна 100g

27. артишок (за јадење дел) содржи 5.60 г јаглехидрати Храна 100g

28. цвекло (суровини) содржи 5.60 г јаглехидрати Храна 100g

29. Boletus содржи 5.60 г јаглехидрати Храна 100g

30. брокули (варени) содржи 5.70 г јаглехидрати Храна 100g>> Јаглени хидрати храна богата Која храна има најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Која храна има најмалку јагленохидрати?

Житарици и житни производи
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои житарки и житни производи имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои житарки и житни производи имаат најмалку јагленохидрати?

месо
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои месо има најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои месо има најмалку јагленохидрати?

деликатеси
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои месни производи имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои месни производи имаат најмалку јагленохидрати?

еленово
>> Јаглени хидрати храна богата Кои еленово има најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои еленово има најмалку јагленохидрати?

живина
>> Јаглени хидрати храна богата Кои живина има најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои живина има најмалку јагленохидрати?

птици
>> Јаглени хидрати храна богата Кои птици имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои птици имаат најмалку јагленохидрати?

морски риби
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои морските риби имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои морските риби имаат најмалку јагленохидрати?

слатководна риба
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои слатководни риби имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои слатководни риби имаат најмалку јагленохидрати?

Школки, ракови, итн
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои школки, ракови и сл имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои школки, ракови и сл имаат најмалку јагленохидрати?

млеко
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои млеко има најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои млеко има најмалку јагленохидрати?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> Јаглени хидрати храна богата Кои ферментирано млеко, павлака итн имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку јагленохидрати?

ферментирани сирења
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои ферментирани сирења имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои ферментирани сирења имаат најмалку јагленохидрати?

живина јајца
>> Јаглени хидрати храна богата Кои живина јајца имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без јаглени хидрати Кои живина јајца имаат најмалку јагленохидрати?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> Храна богата со јаглени хидрати Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку јагленохидрати?

Овошје и овошни производи
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои овошје и овошни производи имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои овошје и овошни производи имаат најмалку јагленохидрати?

масни супстанции
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои масти и масни материи имаат најмалку јагленохидрати?

Шеќери и шеќер деривати
>> Храна богата со јаглени хидрати Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу јаглехидрати?
>> Диета без Јагленохидрати Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку јагленохидрати?


види исто така:

ВИТАМИН Ц во храната Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу витамин Ц?
Минерали во Храна кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку минерали?
ВИТАМИН Б6 во храната кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку витамин Б6?
Диета без SODIUM кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку натриум?
ХРАНА ЗА телесната тежина - Калории Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу калории?
Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б2?
Диета без калиум кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку калиум?
Витамини во Храна кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу витамини?
Витамини и минерали во Храна Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу витамини и минерали?
Храна богата со магнезиум кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу магнезиум?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


бонбони (во просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Турција јајца 100 г ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пифтија ( исхрана - калории, витамини, минерали )
култивирани печурки (конзервирана) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
крап ( исхрана - калории, витамини, минерали )
датуми (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
животинска маст (на просечната вредност на говедско месо, овци и свинска маст) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Potatoe (печени во рерна) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сончогледово семе ( исхрана - калории, витамини, минерали )
печење (леб) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
свинско црниот дроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
гуска ( исхрана - калории, витамини, минерали )
боровинки, конзервирана задушени ( исхрана - калории, витамини, минерали )
соја целата сушени семки ( исхрана - калории, витамини, минерали )
козјо сирење (во просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
соја микроб ( исхрана - калории, витамини, минерали )
стаклен зрно ориз, суровини и ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Gilthead ( исхрана - калории, витамини, минерали )
пченка жито ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јачмен леб ( исхрана - калории, витамини, минерали )


витамин Б2 во храна. Колку витамин Б2 или рибофлавин е таму во бонбони (во просек)?
В витамини во храната. Колку витамин Ц или аскорбинска е таму во Турција јајца 100 г?
Здрава храна - Калории. Колку калории има во пифтија?
Здрава храна - Калории. Колку калории има во култивирани печурки (конзервирана)?
Витамин Б1 во храна. Колку витамин Б1 (тиамин, Aneurin) е таму во крап?
Калиум во храната. Колку калиум е таму во датуми (свежи)?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more