logo
vertikala

ВИТАМИН Ц во храната
Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин Ц?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


ВИТАМИН Ц во храната Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин Ц?


1. пченка микроб содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

2. овес содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

3. пченично брашно содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

4. полузрнесто содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

5. јачмен брашно содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

6. оризово брашно содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

7. овес снегулка содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

8. пченка жито содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

9. корнфлекс содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

10. ориз зрна (не излупени) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

11. стаклен зрно ориз, суровини и содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

12. ориз снегулки содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

13. суровини тесто содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

14. говедско месо сало содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

15. овци масти содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

16. суровини пушеле шунка содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

17. сланина (полу масти) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

18. цвест содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

19. сардини (цела конзервирана вода) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

20. харинга (маринирани) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

21. харинга (чадена) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

22. туна (свежи) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

23. конзервирана туна содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

24. јагула (чадена) содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

25. конзервирана лосос содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

26. вид рак во конзерва содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

27. конзервирана рак содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

28. кефир содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

29. путер содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g

30. Brie содржи 0.00 mg на витамин Ц или аскорбинска киселина храна 100g>> ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Која храна има најмалку витамин Ц?

Житарици и житни производи
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои житарки и житни производи имаат најмалку витамин Ц?

месо
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месо има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месо има најмалку витамин Ц?

деликатеси
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои месни производи имаат најмалку витамин Ц?

еленово
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои еленово има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои еленово има најмалку витамин Ц?

живина
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина има најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои живина има најмалку витамин Ц?

птици
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои птици имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои птици имаат најмалку витамин Ц?

морски риби
>> Витамин Ц во Храна Кои морските риби имаат најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои морските риби имаат најмалку витамин Ц?

слатководна риба
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Ц?

Школки, ракови, итн
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Ц?

млеко
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои млеко има најмногу витамин Ц?
>> Витамин Ц во Храна Кои имаат најмалку млеко витамин Ц?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Ц?

ферментирани сирења
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Ц?

живина јајца
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина јајца имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои живина јајца имаат најмалку витамин Ц?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> ВИТАМИН Ц во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Ц?

Овошје и овошни производи
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои овошје и овошни производи имаат најмалку витамин Ц?

масни супстанции
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои масти и масни материи имаат најмалку витамин Ц?

Шеќери и шеќер деривати
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Ц?
>> ВИТАМИН Ц во храната Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Ц?


види исто така:

Витамин Б2 во храна Кои неподготвени - сурова храна има најмалку витамин Б2?
ХРАНА ЗА губење на тежината - Калории кој го подготвил - обработена храна има најмалку калории?
ВИТАМИН Ц во храната кој го подготвил - обработена храна има најмалку витамин Ц?
Витамини и минерали во храната кој го подготвил - обработена храна има најмалку витамини и минерали?
Храна богата со железо Кои неподготвени - сурова храна има најмногу железо?
Храна богата со калциум Кои неподготвени - сурова храна има најмногу калциум?
Диета без фосфор кој го подготвил - обработена храна има најмалку фосфор?
Диета без магнезиум Кои неподготвени - сурова храна има најмалку магнезиум?
Храна богата со железо кој го подготвил - обработена храна има најмногу железо?
Храна богата со фосфор Кои неподготвени - сурова храна има најмногу фосфор?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


магдонос (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
печење (леб) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
боровинки, конзервирана задушени ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сливи (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
природен пчелин мед ( исхрана - калории, витамини, минерали )
млеко во прав кравјо, целата засладен ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Pandied слива конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овес ( исхрана - калории, витамини, минерали )
соја, ферментирани семиња ( исхрана - калории, витамини, минерали )
туна (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
жаба бутче ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јагода компот конзервирана ( исхрана - калории, витамини, минерали )
меласа ( исхрана - калории, витамини, минерали )
цвекло (варени) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јачмен никулци ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карамел ( исхрана - калории, витамини, минерали )
магдонос (сув) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грозје (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
грозје (сува) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
желе (просек) ( исхрана - калории, витамини, минерали )


Е витамини во храната. Колку витамин Е или токоферол е таму во магдонос (суровини)?
В витамини во храната. Колку витамин Ц или аскорбинска е таму во печење (леб)?
ХРАНА - Јаглехидратите. Колку јагленихидрати има во боровинки, конзервирана задушени?
Калиум во храната. Колку калиум е таму во сливи (свежи)?
Витамин Б6 во храна. Колку витамин Б6 или пиридоксин е таму во природен пчелин мед?
Калиум во храната. Колку калиум е таму во млеко во прав кравјо, целата засладен?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more