logo
vertikala

Витамин Б2 во храна
Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамин Б2?

витамин А | витамин Б1 | витамин Б2 | витамин Б6 | витамин Ц | витамин Е


Витамин Б2 во храна Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку витамин Б2?


1. морски алги (сув) содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

2. слатки компири (суровини) содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

3. црвена пиперка содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

4. сончогледово семе содржи 0.00 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

5. артишок (за јадење дел) содржи 0.02 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

6. ротквица (суровини) содржи 0.03 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

7. целер (суровини) содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

8. зелка (суровини) содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

9. грав (сува) содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

10. компир (суровини) содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

11. доматено (суровини) содржи 0.04 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

12. Манголд содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

13. моркови (суровини) содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

14. Chives (суровини) содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

15. краставица содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

16. спанаќ (суровини) содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

17. зелена салата содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

18. репа, корен (суровини) содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

19. магдонос (суровини) содржи 0.05 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

20. зелена содржи 0.06 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

21. кромид (сув) содржи 0.06 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

22. кромид (суровини) содржи 0.07 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

23. лук (сијалицата) содржи 0.08 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

24. пченка (суровини) содржи 0.08 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

25. зелен бибер содржи 0.08 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

26. модар патлиџан (суровини) содржи 0.09 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

27. цвекло (суровини) содржи 0.09 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

28. бел грав содржи 0.10 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

29. леќа (сув) содржи 0.10 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g

30. карфиол (суровини) содржи 0.11 мг витамин Б2 или рибофлавин Храна 100g>> Витамин Б2 во храна Која храна има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Која храна има најмалку витамин Б2?

Житарици и житни производи
>> Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои житарки и житни производи имаат најмалку Витамин Б2?

месо
>> Витамин Б2 во храна Кои месо има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои месо има најмалку витамин Б2?

деликатеси
>> Витамин Б2 во храна Кои месни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои месни производи имаат најмалку Витамин Б2?

еленово
>> Витамин Б2 во храна Кои еленово има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои еленово има најмалку витамин Б2?

живина
>> Витамин Б2 во храна Кои живина има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои живина има најмалку витамин Б2?

птици
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 ВО ХРАНА Кои птици имаат најмалку витамин Б2?

морски риби
>> Витамин Б2 во храна Кои морските риби имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои морските риби имаат најмалку витамин Б2?

слатководна риба
>> Витамин Б2 во храна Кои слатководни риби имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои слатководни риби имаат најмалку витамин Б2?

Школки, ракови, итн
>> Витамин Б2 во храна Кои школки, ракови и сл имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои школки, ракови и сл имаат најмалку витамин Б2?

млеко
>> Витамин Б2 во храна Кои млеко има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои млеко има најмалку витамин Б2?

Ферментирано млеко, павлака, итн
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирано млеко, павлака и сл има најмалку витамин Б2?

ферментирани сирења
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирани сирења имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои ферментирани сирења имаат најмалку витамин Б2?

живина јајца
>> Витамин Б2 во храна Кои живина јајца имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои живина јајца имаат најмалку витамин Б2?

Зеленчук и производи од зеленчук
>> Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу витамини Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б2?

Овошје и овошни производи
>> Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои овошје и овошни производи имаат најмалку Витамин Б2?

масни супстанции
>> Витамин Б2 во храна Кои масти и масни супстанции кои имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои масти и масни супстанции имаат најмалку на Витамин Б2?

Шеќери и шеќер деривати
>> Витамин Б2 во храна Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмногу витамин Б2?
>> Витамин Б2 во храна Кои шеќери и шеќер деривати имаат најмалку витамин Б2?


види исто така:

Храна богата со магнезиум Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмногу магнезиум?
Храна богата со калиум кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу калиум?
Витамин Б2 во храна кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмногу витамини Б2?
Диета без SODIUM кој го подготвил - преработен зеленчук имаат најмалку натриум?
Диета без Јагленохидрати Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку јагленохидрати?
Храна богата со калциум Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу калциум?
Витамин Б2 во храна Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку витамин Б2?
Диета без калиум Кои неподготвени - суров зеленчук имаат најмалку калиум?
Храна богата со протеини Кој зеленчук и зеленчук имаат најмногу протеини?
Диета без фосфор Кој зеленчук и зеленчук имаат најмалку фосфор?

видови на храна:


Житарици и житни производи
месо
деликатеси
еленово
живина
птици
морски риби
слатководна риба
Школки, ракови, итн
млеко
Ферментирано млеко, павлака, итн
ферментирани сирења
живина јајца
Зеленчук и производи од зеленчук
Овошје и овошни производи
масни супстанции
Шеќери и шеќер деривати

намирници:


полжав ( исхрана - калории, витамини, минерали )
ананас (конзервирана во сок) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
датуми, овошје со шеќер ( исхрана - калории, витамини, минерали )
варен мида ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карамел ( исхрана - калории, витамини, минерали )
стаклен зрно ориз, суровини и ( исхрана - калории, витамини, минерали )
холандски сирење ( исхрана - калории, витамини, минерали )
говедско aitchbone ( исхрана - калории, витамини, минерали )
овес ( исхрана - калории, витамини, минерали )
бел грав ( исхрана - калории, витамини, минерали )
карфиол (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Zwieback ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јаболко (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јагне рифови ( исхрана - калории, витамини, минерали )
слатки компири (суровини) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
оризово брашно ( исхрана - калории, витамини, минерали )
јастог (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
круши (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
Potatoe (печени во рерна) ( исхрана - калории, витамини, минерали )
сливи (свежи) ( исхрана - калории, витамини, минерали )


А витамин во храна. Колку витамин А (ретинол или каротин) е таму во полжав?
Здрава храна - Калории. Колку калории има во ананас (конзервирана во сок)?
Масти во храната. Колку масти е таму во датуми, овошје со шеќер?
Магнезиум во храната. Колку магнезиум е таму во варен мида?
Железо во храната. Колку железо е таму во карамел?
В витамини во храната. Колку витамин Ц или аскорбинска е таму во стаклен зрно ориз, суровини и?
      en af ar az be bg ca cs da de el es et eu fa fi fr ga gl gu he hi hr ht hu hy id is it ja ka ko lt lv mk ms mt nl no pl pt ro ru sk sl sq sr sv sw ta te th tl tr uk vi zh zh(t)
World population food logo
Contact: kontakt@world-population.net
Copyright (C): Online press . All rights reserved.
Editorial board: editorial@world-population.net
Marketing: marketing@world-population.net

We use "Cookies" for better user experience. By proceeding to use this page you approve our Cookie policy.

Close this notice Find out more